AROSE Mining & Space @ IMARC

Curated by Australian Remote Operations for Space and Earth (AROSE), this conference is co-located with IMARC, Australia’s largest mining event, and is open for all IMARC attendees and AROSE affiliates to register.

The conference theme is “Where space exploration meets mining innovation”, and will showcase requirements, capabilities, and collaborations between the two industries.

CURATED BY
AROSE MINING AND SPACE

You will hear from

Conference Program

  • 11:30
  • Wed, 30 Oct
  • 11:30 - 12:20 AEDT
  • |
  • 50 min
  • |
  • Wed, 30 Oct

Theme: Where space exploration meets mining innovation

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Opening Keynote Address: DARPA Lunar Economy Update
  • 11:50 - 12:20
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Panel Discussion: Bringing Together On and Off World Strategy and Design
  • 12:20
  • Wed, 30 Oct
  • 12:20 - 13:40 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Wed, 30 Oct

Exploration on and off world

  • 12:20 - 12:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Advancing Exploration On and Off World: Where Common Challenges and Solutions Lie
  • 12:35 - 12:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Advancing Exploration: Sensing and Data in Action with Automated Platforms On World
  • 12:50 - 13:05
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Terrestrial and Space Applications for Exploration: Missions in Play Off World
  • 13:05 - 13:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Bringing Together Inhole Sensing and Data: Where the On World Industry is Creating New Norms
  • 13:20 - 13:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Australian Space Agency Update: Moon to Mars, an Artemis Update and Opportunities for Australian METS
  • 14:25
  • Wed, 30 Oct
  • 14:25 - 14:45 AEDT
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct

Lunar operations and next generation mining... Where insights and opportunities exist

  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Keynote Address: What is a Future Lunar Operation in Action and Where Could Collaboration Exist
  • 14:45
  • Wed, 30 Oct
  • 14:45 - 16:30 AEDT
  • |
  • 105 min
  • |
  • Wed, 30 Oct

Extracting and processing

  • 14:45 - 15:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Future Operation Design: Rethinking How We Mine and Process – A Case Study in Action
  • 15:00 - 15:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Mission Control and Trailblazer: Space Mission Control From Sub-Sea to Lunar Missions
  • 15:15 - 15:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Robotics Subsea to Space: Australian Technology Applied Sub-Sea, in Mining and in Space
  • 15:30 - 16:25
  • |
  • 55 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Closing Keynote Panel Discussion: Innovation Already Exists at the Intersection... Where to From Here
  • 16:25 - 16:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 30 Oct
Closing Remarks