2022 Conference Program

Following months of in-depth conversations with industry, the reimagined conference program is more ambitious than ever, now featuring six concurrent conferences covering the entire mining value chain. Featuring more than 340 technical talks, panel discussions and strategic keynote presentations throughout the three days.

Gain strategic insights from c-suite executives on minimising disruptions and building resilience, progressing ESG, accelerating mining’s energy transition and the future workforce.

Whilst technical talks will delve into exploration, discovery and project developments, minerals processing, digital technology, and mining innovation. 

Change Timezone
Conferences
Themes
  • 18:00
  • Tue, 01 Nov
  • 18:00 - 20:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 01 Nov

Austmine IMARC VIP Networking Drinks

Austmine invite their members to join them for their annual VIP Networking Drinks. To register for this event please log into the Austmine self-service portal. If you require assistance please contact membership@austmine.com.au 

  • 08:20
  • Wed, 02 Nov
  • 08:20 - 10:45 AEDT
  • |
  • 145 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • BHP Plenary Theatre

Promoting Opportunities, Minimising Disruptions & Building Resilience

  • 08:20 - 08:25
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks from IMARC
  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcome to Country
  • 08:30 - 08:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks from Chair on behalf of IMARC’s Founding Partners
  • 08:40 - 08:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Host Partner Ministerial Welcome
  • 08:50 - 09:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
International Ministerial Welcome from the Kingdom of Saudi Arabia
  • 09:00 - 09:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Partnering with Purpose
  • 09:15 - 09:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Innovation, Technology and the Future for Resources
  • 09:30 - 10:15
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: Minimising Mining’s Major Disruptions: The Impacts of Supply Chain Volatility, Labour and Skill Shortages, and the Rising of Costs of Doing Business within Mining and Resources
  • 10:15 - 10:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Keynote
  • 10:30 - 10:45
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Keynote Address: Why Mining’s Good Governance is a Critical Element of the Energy Transition?
  • 11:00
  • Wed, 02 Nov
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Data, AI & Machine Learning

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Keynote Interview: Find Out How Evolution Mining is Improving Asset Availability and Productivity by Deploying a Prescriptive Maintenance Solution
  • 11:25 - 11:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Key Technologies Creating Mines of the Future
  • 11:45 - 12:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Improving Adoption of Machine Learning for Production Optimisation: A Proof of Value Approach
  • 12:05 - 12:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Industry Interview: Data and Critical Control Management
  • 12:25 - 12:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Worker Identity: How Identity Context Will Drive a Role-Based Future for the Mining Workforce
  • 12:45 - 13:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Technology for Effective Mine Rehabilitation
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Minerals Processing & Refining

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Real Time Optimised Processing Plants – Now and the Future
  • 11:25 - 11:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Recovery Modelling for Mixed-Sulphidation Deposits Using Machine Learning Tools
  • 11:45 - 12:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Plant Operational Strategy with Metallurgical Digital Twin
  • 12:05 - 12:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Selection is Most Important
  • 12:25 - 12:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
BASF Intelligent Mine Powered by Intellisense.io
  • 12:45 - 13:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Introducing Vinca, the 3rd Force in Metallurgy: Resourcing Tomorrow with Sustainable CleanTech Metal Recovery Innovations
  • 11:00 - 14:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Image Resources
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Bastion Minerals
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
New Century Resources
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mako Gold
  • 11:45 - 11:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Kingston Resources
  • 11:55 - 12:20
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Investor Interview: Global and Domestic Trends Impacting the Mining Investor and Finance Market
  • 12:20 - 12:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Stavely Minerals
  • 12:30 - 12:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Caprice Resources
  • 12:40 - 12:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Southern Cross Gold
  • 12:50 - 13:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Auking Mining
  • 13:00 - 13:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Ioneer
  • 13:10 - 14:00
  • |
  • 50 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Pitch Battle

This Pitch Battle allows FOUR mining and exploration companies to showcase their company and project to industry investors.

  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Powering Mines with Renewable Energy Sources

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Keynote: Partnering Across the Mining Value Chain Towards a Renewable Energy Future
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
The Pathway to Zero-Carbon Energy for Mines
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Supporting the Energy Transition Infrastructure through Resilience in Supply Chain and Uplift in Capability
  • 12:00 - 12:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Procuring Renewable Energy for Off-Grid Mines
  • 12:15 - 12:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Evaluating Renewable Energy Scenarios
  • 12:30 - 13:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: Challenges and Opportunities of the Differing Renewable Energy Sources to Power Mining Operations
  • 11:00 - 12:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

METS Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Reimagining your Mining Operations with Satellite Technologies
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
SHMS - Analytical Solutions for Integrated Data and Monitoring
  • 11:25 - 11:40
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Unlocking Performance and Productivity with Integrated Asset Performance Management
  • 11:40 - 11:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Interconnectivity and Cyber Threats: How to Profit From Maintaining Information Silos
  • 11:50 - 12:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Towards Innovative Mining – Process to Laboratory Analytical Solutions
  • 12:00
  • Wed, 02 Nov
  • 12:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Quebec METS Showcase

  • 12:00 - 12:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 12:05 - 12:10
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Lifting Solutions Using Megatraction Technologies
  • 12:10 - 12:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Belt Conveyor and Machine Safety Guarding: Corrosion-Free, Light weight and Maintenance-Friendly
  • 12:15 - 12:20
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Innovative Bolted Tanks Solution
  • 12:20 - 12:25
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
From Build to Operate
  • 12:25 - 12:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Charging the Future
  • 12:30 - 12:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Coal Mine Methane Emissions Abatement by Full Scale VAMOX® RTO Technology Delivering Up to 300 000 TeqCO2/Year of GHG Reduction
  • 12:35 - 12:40
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Don’t Snub the Castech Snubber
  • 12:40 - 12:45
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
How Mining Companies Use Simulation-Based Digital Twins to Solve Their Most Challenge Problems
  • 12:45 - 12:50
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Velan: A World Leader in Valves
  • 12:50 - 12:55
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Automated Mine Shaft Inspection: Less Downtime, More Revenues, Increased Safety
  • 12:55 - 13:00
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Valve Automation Solutions: Actuation Solutions and Systems for the World’s Most Challenging Environments
  • 12:40
  • Wed, 02 Nov
  • 12:40 - 13:00 AEDT
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Victoria

  • 12:40 - 13:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Developing Victoria’s Critical Minerals
  • 13:00
  • Wed, 02 Nov
  • 13:00 - 14:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

METS Spotlights

  • 13:00 - 13:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 13:05 - 13:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Accelerate Your Digital Mine, Pit to Port
  • 13:15 - 13:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
The Mine Digitization Roadmap
  • 13:25 - 13:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Elimination of Live Work
  • 13:35 - 14:00
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: The Arkani Ngura Innovation and Technology Centre
  • 13:00 - 13:20 AEDT
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

India

  • 13:00 - 13:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Investment Opportunities in the Minerals Sector in India
  • 14:00
  • Wed, 02 Nov
  • 14:00 - 16:05 AEDT
  • |
  • 125 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Data, AI & Machine Learning

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Cut the Crap: How to Increase Productivity and Hit ‘Zero’ Objectives with Industry 4.0 AI + IoT
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Employing 3D Rugged Imaging and AI to Implement Mine-To-Mill Optimization and to Reduce the Energy Footprint of Comminution
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Unlocking Insights Using AI in Mining Operations
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Are Data Silos Slowing Your Transformation? Why Digital Transformation is More than Just Data
  • 15:25 - 15:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Technology Alone is Not Enough
  • 15:45 - 16:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Interview: Latest Challenges and Opportunities within Data, AI & Machine Learning
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Minerals Processing, Water & Tailings Management

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Sustainability and Innovations in Gold
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Application of Advanced Algorithms for Mineral Processing Production Improvement
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Transitioning Tailings Storage Facilities to Post Mining Landforms
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: From Mining 2.0 to Tailings Dam Management: How Business Value is Driven by Digital Transformation and Can Minimise Risk
  • 15:25 - 16:00
  • |
  • 35 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Industry Panel Discussion: Latest Minerals Processing and Refining Solutions to Help Industry Meet Sustainability and Innovation Goals
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Raising International Mining Growth Capital on Toronto Stock Exchange
  • 14:15 - 14:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Minerals Potential of Mongolia
  • 14:25 - 14:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Altech Chemicals
  • 14:35 - 14:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Nexus Minerals
  • 14:45 - 14:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Saturn Metals
  • 14:55 - 15:20
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Investor Interview: Top ESG Considerations when Investing and Financing Mining Projects
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Xanadu Mines
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Theta Gold Mines
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Southern Gold
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Federation Mining
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Electrification & Technologies for Decarbonisation

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Decarbonising Mining: Obstacles and Opportunities in the Journey to Net Zero
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Hatch
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Development of Sandvik Battery Electric Vehicles
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Practical Steps on the Path to Zero
  • 15:25 - 15:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Getting the Mining Industry to Net Zero: Australia’s Opportunity to Become a Global Mining Decarbonisation Powerhouse
  • 15:45 - 16:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Interview: What Future Requirements will Mining Companies have for Technologies for Decarbonisation?
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Victorian METS Showcase

  • 14:00 - 14:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:10 - 14:40
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Victorian METS to Miners & Engineers Pitch Battle A

This Pitch Battle allows FIVE emerging Victorian METS companies to showcase their new and innovative solution to miners, contract miners and engineers that can apply their products/services in operations. 

  • 14:40 - 14:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Lighting as a Conduit for Technological Disruption
  • 14:50 - 15:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
The Role of Data to Unlock the Value of Diversity and ESG Objectives
  • 15:00 - 15:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
The Importance of In-Line, Real-Time Materials Analysis on the Path to 2050
  • 15:10 - 15:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Using Practical Analytics and Smart Technologies to Optimise Performance
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
How to Implement a Zero Mine Waste Strategy
  • 15:30 - 16:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Victorian METS to Miners & Engineers Pitch Battle B

This Pitch Battle allows FIVE emerging Victorian METS companies to showcase their new and innovative solution to miners, contract miners and engineers that can apply their products/services in operations.  

  • 15:00
  • Wed, 02 Nov
  • 15:00 - 15:30 AEDT
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

South Australia

  • 15:00 - 15:30
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
South Australia – Minerals and Energy in a Transformation Economy
  • 16:00
  • Wed, 02 Nov
  • 16:00 - 17:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Ontario METS Showcase

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Video Introduction and Welcoming from Ontario Government
  • 16:05 - 16:12
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Maclean
  • 16:12 - 16:19
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Miller
  • 16:19 - 16:26
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Rail-Veyor
  • 16:26 - 16:33
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
RockMass
  • 16:33 - 16:40
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
SightPower
  • 16:40 - 16:47
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Solace
  • 16:47 - 16:54
  • |
  • 7 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Symboticware
  • 16:54 - 16:54
  • |
  • 0 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Close
  • 16:00 - 17:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Peru

  • 16:00 - 16:01
  • |
  • 1 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:01 - 16:06
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Official Remarks
  • 16:06 - 16:22
  • |
  • 16 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Peruvian Mining: Challenges, Prospects and Opportunities
  • 16:22 - 16:30
  • |
  • 8 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mineral Raw Materials for the Clean Energy Transition in Peru
  • 16:30 - 16:38
  • |
  • 8 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Investment Opportunities in Industries Linked to Mining and Renewable Energy in Peru
  • 16:38 - 16:57
  • |
  • 19 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: Challenges and Opportunities in the Private Sector
  • 16:57 - 17:00
  • |
  • 3 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Closing Remarks
  • 16:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Automation & Enabling Remote Operations

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Enabling the Transition to Autonomous Operations
  • 16:25 - 16:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Softwarisation - The Power of Software to Help Automatise and Improve Safety, Reliability, Production and Energy & Emissions
  • 16:45 - 17:30
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
METS Panel Discussion: How is Digital Technology Continuing to be an Enabler for Mining
  • 16:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Asset Management & Predictive Maintenance

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Performance Twins in Mining & Metals: How to Move Beyond Predictive Analytics to Develop New Operational Efficiency Standards
  • 16:25 - 16:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
AI-Enabled Predictive Maintenance in Mining – Myths and Reality
  • 16:45 - 17:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Rotables Management Made Easy
  • 17:05 - 17:30
  • |
  • 25 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Industry Interview: New Trends in Predictive Maintenance Reshaping the Mining and Resources Industry
  • 16:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Sensore
  • 16:15 - 16:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Lepidico
  • 16:25 - 16:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Merdeka Copper Gold
  • 16:35 - 16:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Alderan Resources
  • 16:45 - 16:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Lithium Power International
  • 16:55 - 17:30
  • |
  • 35 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Investor Interview: What is Attracting Investors within Mining and Resources and Why?
  • 16:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Electrification & Technologies for Decarbonisation

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Innovation Driving Culture Change and Diversity
  • 16:25 - 16:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Aligning Capital Strategy to Decarbonisation Outcomes
  • 16:45 - 17:30
  • |
  • 45 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: Next Level Electrification – Where to From Here?
  • 17:00
  • Wed, 02 Nov
  • 17:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Thinking Critical South Australia

  • 17:00 - 17:30
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Industry Panel Discussion: The Thinking Critical South Australia Challenge - Benefits for the Mining and Resources Industry
  • 17:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Africa

  • 17:00 - 17:30
  • |
  • 30 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
The AACC Africa METS Accelerator Programme: Know your Market, Make the Connection
  • 17:30
  • Wed, 02 Nov
  • 17:30 - 18:30 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov

IMARC Delegate Networking Reception

Day one of IMARC 2022 concludes with a delegate networking reception in one of the catered lounges on the exhibition floor. This is the place to meet exhibitors, speakers and attendees all in the one place. The drinks reception is sponsored by Foxi Resources.

  • 17:30 - 18:30 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Wed, 02 Nov

Austmine Meet the Miners®

Meet the Miners® fosters closer collaboration and connection between mining and METS organisations, opening dialogue around operational needs and challenges and providing suppliers with a greater understanding of the current and future priorities of their major buyers.

  • 18:30
  • Wed, 02 Nov
  • 18:30 - 20:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov

Sydney & Melbourne Mining Clubs Networking Event at IMARC 2022 (Invite Only)

The Sydney Mining Club and Melbourne Mining Club join forces to host an exclusive invitation only event to complement IMARC's extensive networking program.

  • 18:30 - 22:00 AEDT
  • |
  • 210 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Australian Maritime Museum in Darling Harbour

ALABC Latin America Mining Dinner

The Australia-Latin America Business Council is once again hosting their annual Latin America Mining Dinner to coincide with this year’s IMARC. Additional registration for this event is essential, please visit https://www.alabc.com.au/event-4690726 for further information.

  • 08:20
  • Thu, 03 Nov
  • 08:20 - 10:45 AEDT
  • |
  • 145 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • BHP Plenary Theatre

Reimagining Mining, Accelerating the Energy Transition, & Progressing ESG

  • 08:20 - 08:25
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks from Chair
  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
First Nations Partner Address
  • 08:30 - 09:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Keynote Panel Discussion: Responsible Sourcing and Measuring ESG Outcomes Across the Mining Value Chain – How Could We Do Better?
  • 09:00 - 09:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Australian Government Ministerial Keynote
  • 09:10 - 09:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
International Government Keynote: Turning Vision into Reality
  • 09:20 - 09:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Keynote: Delivering the Resources for a Decarbonising World
  • 09:35 - 10:00
  • |
  • 25 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Keynote Panel Discussion: Progressing ESG, Collaboration and Sustainable Mining
  • 10:00 - 10:45
  • |
  • 45 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Keynote Panel Discussion: Accelerating the Energy Transition & Decarbonisation: Challenges and Opportunities for Mining and Resources
  • 10:45
  • Thu, 03 Nov
  • 10:45 - 14:00 AEDT
  • |
  • 195 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Mining's Commitment to ESG & the SDGS

  • 10:45 - 10:50
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 10:50 - 11:05
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Interview: The Copper Industry’s Progress to Zero Emissions
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
How Resource Governance Influences ESG Outcomes
  • 11:25 - 12:00
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: ESG in the Energy Transition: Raising Business Integrity Standards within Mining and Resources
  • 12:00 - 12:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Interview: How is the Mining Industry Combatting Bribery and Corruption?
  • 12:15 - 13:15
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - Does Mining Really Get the “S” in ESG?

Join 10 industry leaders discuss important issues and ways to resolve them in this broadcasted dialogue across the IMARC Collaboration Arena.

  • 13:15 - 14:00
  • |
  • 45 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Critical Elements of the Energy Transition - Launch of the New EITI Report on Transition Mineral Value Chains and the Role of Good Governance
  • 11:00
  • Thu, 03 Nov
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Automation & Enabling Remote Operations

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Keynote: The Relationship Between People and Culture, and Innovation and Technology
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Brave New World: Seizing Mining’s Autonomous Moment
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Using Technology to Manage the Chaos of Everyday Change in the Mining Industry
  • 12:00 - 12:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Universal Automation is NOT Business as Usual
  • 12:20 - 12:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Digital Adoption and Innovation in Mining
  • 12:40 - 13:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Planet Smart Mining: The Use of Virtual Twins to Harmonize Product, Nature and Life in Mining
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Machinery & Equipment Modernisation

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
2031 A Mine Odyssey
  • 11:25 - 11:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
The Nil-Emission Battery-Electric Vehicle (BEV): Demonstrated Innovation in Underground Mining
  • 11:45 - 12:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
The Future of GET Maintenance: Taking Steps Towards Zero Entry Mining
  • 12:05 - 12:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Strategic Collaboration for Tomorrow’s Mining Services
  • 12:25 - 12:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Keynote Interview: Being a Modern Mining Company
  • 11:00 - 14:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
World Gold Council Update
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Australian Vanadium
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Tempest Minerals
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Orpheus Minerals
  • 11:45 - 12:15
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
World Gold Council Keynote Panel Discussion: Gold’s Role in the New ESG Investment Landscape
  • 12:15 - 12:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Hawsons Iron
  • 12:25 - 12:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Hammer Metals    
  • 12:35 - 12:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Platina Resources  
  • 12:45 - 12:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Reward Minerals
  • 12:55 - 14:00
  • |
  • 65 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Pitch Battle

This Pitch Battle allows FOUR mining and exploration companies to showcase their company and project to industry investors.

  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Climate Resilience & Decarbonisation Strategies

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Keynote: A Value-at-Risk Approach to Investing in Climate Resilience
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Climate Resilience & Decarbonisation Strategies
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Future Proofing your Mining Footprint: A Just Transition Approach
  • 12:00 - 13:00
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: Industry Collaboration to Achieve Decarbonisation – What is Required?
  • 11:00 - 12:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Foreign Direct Investment Opportunities in Canada

  • 11:00 - 11:03
  • |
  • 3 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:03 - 11:10
  • |
  • 7 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Canada’s Decarbonisation Agenda
  • 11:15 - 12:00
  • |
  • 45 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Panel Discussion: Invest in Canada: Opportunities in Canada’s Minerals and Metals Sector
  • 12:00
  • Thu, 03 Nov
  • 12:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Invest Saudi

  • 12:00 - 12:02
  • |
  • 2 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Moderator Remarks
  • 12:02 - 12:05
  • |
  • 3 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 12:05 - 12:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Why Invest in Saudi Arabia?
  • 12:15 - 12:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
NIDLP Overview
  • 12:25 - 12:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Why Explore and Mine in Saudi Arabia?
  • 12:35 - 12:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Financial Support and Incentives Provided to FDIs
  • 12:45 - 12:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Saudi Arabia’s Geological Database and Available Minerals
  • 12:55 - 13:10
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Upcoming Licensing Round of Exploration Projects in KSA
  • 13:10 - 13:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Success Story: Foreign Investor’s Experience in Saudi Arabia
  • 13:20 - 13:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Q&A Opportunity
  • 13:35 - 13:40
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Closing Remarks
  • 13:40 - 13:40
  • |
  • 0 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Close of Session
  • 13:40
  • Thu, 03 Nov
  • 13:40 - 16:00 AEDT
  • |
  • 140 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Integration & Connectivity

  • 13:40 - 13:45
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 13:45 - 14:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Moving to the Cloud: What’s in it for Me?
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
business nbn® Satellite Product Evolution
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
So, the 5G Tech Works, Why Doesn’t My iPhone?
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Connecting you From Land, Sea, and Space: The Next Horizon for High-Capacity Connectivity
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Satellite Connectivity for a More Sustainable and Efficient Mining Industry
  • 15:25 - 16:00
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Panel Discussion: What Agile Technologies are Required that Support the Connectivity and Accessibility to Mining Operations
  • 14:00
  • Thu, 03 Nov
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Innovations in Mine Optimisation & Production

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Next Generation Computational Models for Blasting and Mine Optimisation
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Key levers to improve margins and beat the cost-price squeeze
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
An Update on CORE Skills
  • 15:05 - 16:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: Forming Consortiums and Collaborating on Finding Solutions
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Impact Minerals
  • 14:15 - 14:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Sunstone Metals
  • 14:25 - 14:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Los Cerros
  • 14:35 - 14:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Group 6 Metals
  • 14:45 - 14:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Renascor Resources
  • 14:55 - 15:20
  • |
  • 25 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Investor Interview: Financing Mining and Metals Projects – Considering the Challenges and Risks
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Elevate Uranium
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Aurora Energy
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Challenger Exploration
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Deep Yellow
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Energy Transition Theatre

Critical & Future Facing Minerals

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
The Outlook for Critical Minerals
  • 14:20 - 15:00
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: What is Required to Support Critical Minerals Supply in Australia?
  • 15:00 - 15:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Interview: Copper’s Role in a Net Zero Future, and SolGold’s Strategy to Achieve this
  • 15:20 - 16:00
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Australia India Chamber Commerce Panel Discussion: How to Build a Supply Chain for Critical Minerals & Rare Earths in the Indo Pacific
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Community Engagement, Trust & Social Value

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 15:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: Indigenous Engagement - How Can We Better Attune with Indigenous Participation Across the Supply Chain
  • 15:00 - 16:00
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - Let’s be Honest, We Have a Credibility Issue – Can We Fix it, and How?

Join 10 industry leaders discuss important issues and ways to resolve them in this broadcasted dialogue across the IMARC Collaboration Arena.

  • 15:00
  • Thu, 03 Nov
  • 15:00 - 16:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Ecuador

  • 15:00 - 15:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 15:05 - 15:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Ministry of Energy and Mines
  • 15:20 - 15:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Sunstone Metals – Discovering Gold and Copper in Ecuador
  • 15:30 - 15:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Responsible Investments in Ecuador
  • 15:40 - 15:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
BHP - The Future is Here
  • 15:50 - 16:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
SolGold: A Strategic Partner for the Development of Ecuador and a Zero Carbon Future
  • 16:00 - 16:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining in Ecuador: Opportunities and Challenges
  • 16:10 - 16:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Development of Efficient and Cost-Effective Logistics Solutions for Mining Project Cargo in Ecuador
  • 16:20 - 16:30
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Building Ecuador’s Sustainable Mining Sector through Workforce Development
  • 16:30 - 16:30
  • |
  • 0 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Close of Session
  • 16:00
  • Thu, 03 Nov
  • 16:00 - 17:30 AEDT
  • |
  • 90 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 16:00 - 16:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:05 - 16:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
International Keynote: Financial Support and Incentives Provided to FDIs
  • 16:25 - 16:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Flynn Gold
  • 16:35 - 16:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Magnetite Mines
  • 16:45 - 16:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Vango Mining
  • 16:55 - 17:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
WIM Resource
  • 17:05 - 17:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Pan Asia Metals
  • 17:15 - 17:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Recent Trends in the Australian Junior Sector
  • 16:10
  • Thu, 03 Nov
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

The Digital & Connected Mine

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Get a DOG
  • 16:35 - 16:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
MineSense: Leading a New Era in Smart Mining
  • 16:55 - 17:15
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Integrated Planning for Mining
  • 17:15 - 17:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Interview: How Talison Lithium Have Transformed and Digitised their Mining Value Chain
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Mining Innovation
  • |
  • Mining Innovation Theatre

Best Practices in OH&S

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 18 Nov
The Next Generation of Safety Technology
  • 16:35 - 16:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 18 Nov
$1Billion Reasons to Get New Mine Construction on Time and On Budget
  • 16:55 - 17:15
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 18 Nov
Mining Interview: Linking Automation and OH&S
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Critical Minerals Mining Showcase

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Australian Strategic Materials
  • 16:25 - 16:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Latrobe Magnesium
  • 16:35 - 16:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
QEM
  • 16:45 - 16:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Consolidated Zinc
  • 16:55 - 17:30
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Interview: Challenges and Opportunities for Critical Minerals’ Developers and Producers
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Mine Closure, Rehabilitation & Repurpose

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Redefining Mine Closure
  • 16:30 - 16:50
  • |
  • 20 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mine Rehabilitation: The Sustainability Opportunity for Our Industry
  • 16:50 - 17:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - Putting the Purpose in Repurpose – How Can We Improve Post-Mining Legacies?

Join 10 industry leaders discuss important issues and ways to resolve them in this broadcasted dialogue across the IMARC Collaboration Arena.

  • 17:30
  • Thu, 03 Nov
  • 17:30 - 18:30 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov

IMARC Delegate Networking Reception

Day two of IMARC 2022 concludes with a delegate networking reception in one of the catered lounges on the exhibition floor. This is the place to meet exhibitors, speakers and attendees all in the one place. The drinks reception is sponsored by Yurika.

  • 19:00
  • Thu, 03 Nov
  • 19:00 - 22:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 03 Nov

IMARC Gala Dinner

Celebrating mining excellence and outstanding achievements in the METS and mining sectors, the IMARC Gala Dinner is the ideal place to host your clients and network with industry's key players. Purchase a table or a single ticket to ensure you're at this year's most sought-after industry event.

  • 19:00 - 22:00
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Dialogue: Discussing the Issues that will Take the Mining Industry Forward
  • 08:25
  • Fri, 04 Nov
  • 08:25 - 10:50 AEDT
  • |
  • 145 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • BHP Plenary Theatre

Collaborating for Digital Transformation & the Future of Work

  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks from Chair
  • 08:30 - 09:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Keynote Panel Discussion: Accelerating the Development and Commercialisation of the METS Industry to Promote Industry Innovation and Sustainability
  • 09:00 - 09:35
  • |
  • 35 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Mining Keynote Panel: Digital Transformation, Technology and Innovation, and the Role of People and Skills within Mining and Resources
  • 09:35 - 10:05
  • |
  • 30 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Keynote Panel Discussion: The DEI Make up of Mining’s Future Workforce
  • 10:05 - 10:50
  • |
  • 45 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Keynote Panel Discussion: Adapting to a More Digital and Connected Mine: What Capabilities are Required to Transform?
  • 11:00
  • Fri, 04 Nov
  • 11:00 - 12:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Value Chain Optimisation & ERP

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Keynote Interview: Competitive Advantage of a Sustainable Supply Chain
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
The Future of Digital Mining in Australia
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
People, Productivity & Planet: Achieving Agile and Responsible Growth
  • 11:00 - 14:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
The LME on Sustainability and Nickel
  • 11:15 - 11:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
FOXI Resources
  • 11:25 - 11:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Lithium Plus Minerals
  • 11:35 - 11:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Mithril Resources
  • 11:45 - 11:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
BMG Resources
  • 11:55 - 12:05
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Duke Exploration
  • 12:05 - 12:30
  • |
  • 25 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Investor Interview: Predicting Trends in Project Financing and Investing within Mining and Resources
  • 12:30 - 12:40
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Pacific Nickel Mines
  • 12:40 - 12:50
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Alligator Energy
  • 12:50 - 13:00
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Empire Metals
  • 13:00 - 13:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Sudan Mineral Potentiality and Opportunities
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Shell Energy Transition Theatre

Hydrogen

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Interview: Investing in Hydrogen: Interests from Japan
  • 11:20 - 11:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
ADX Energy’s Green Hydrogen and Subsurface Storage Project - Transition in Practice!
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Presentation
  • 12:00 - 12:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Australia’s Potential for Hydrogen Storage
  • 12:15 - 13:00
  • |
  • 45 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Panel Discussion: Developing a Hydrogen Supply Chain in Australia – Requirements, Challenges and Collaboration
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Global Opportunities
  • |
  • Global Opportunities Theatre

Supporting Exploration & Discovery

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
The Exploring for the Future Program
  • 11:25 - 11:40
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Saudi Arabia Geological Survey
  • 11:40 - 12:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
How Can Space Technology Revolutionise Mineral Exploration?
  • 12:00 - 12:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Interview: Attracting the NextGen of Geos to Mining and Exploration
  • 12:20 - 12:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Mining Keynote Interview: How OZ Minerals is Supporting Exploration and Discovery
  • 12:35 - 13:15
  • |
  • 40 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Keynote Panel Discussion: How is Australia Minerals Helping Build Confidence in Australian Mineral Exploration?
  • 11:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Future Workforce & Readiness

  • 11:00 - 11:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 11:05 - 11:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Driving Transformation Through Front-Line Workforce Engagement
  • 11:25 - 11:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
NextGen Interview: Newcrest Mining Graduate Experience
  • 11:45 - 12:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Interview: Mentoring and Professional Development as a Retention Strategy
  • 12:05 - 13:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - What Needs to be Done to Ensure Mining Has an Actual Future Workforce?

Join 10 industry leaders discuss important issues and ways to resolve them in this broadcasted dialogue across the IMARC Collaboration Arena.

  • 12:00
  • Fri, 04 Nov
  • 12:00 - 13:00 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Digital Technology
  • |
  • METS Ignited Digital Technology Theatre

Operational Resilience and Business Continuity

  • 12:00 - 12:20
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Interview: Leadership and Resilience in the Face of Adversity: Essential Strategies for Strengthening your Organisation's Security, Safety and Critical Event Management Posture
  • 12:20 - 12:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Security with Good Governance and Compliance
  • 12:40 - 13:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Panel Discussion: How Mining and Resources can Better Mitigate Physical and Cyber Threats to its Organisations?
  • 14:00
  • Fri, 04 Nov
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Mines and Money @ IMARC
  • |
  • SW Accountants & Advisors Investment Theatre

Mining Spotlights

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Cyprium Metals
  • 14:15 - 14:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Pacgold
  • 14:25 - 14:35
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Coda Minerals
  • 14:35 - 14:45
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Geophysx Jamaica
  • 14:45 - 14:55
  • |
  • 10 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Australasian Metals
  • 14:55 - 16:00
  • |
  • 65 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Close
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Diversity & Inclusion

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Industry Interview: Diversity and Inclusive Leadership
  • 14:20 - 14:40
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Prioritising D&I in Resources – Exploring the Challenges and Carving a Path to Success
  • 14:40 - 15:00
  • |
  • 20 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Closing the Gender Gap: Why we Need More Women and Girls in STEM
  • 15:00 - 16:00
  • |
  • 60 min
  • |
  • Fri, 04 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - Diversity and Inclusion – Is the Resources Industry Keeping Pace with Community Expectations?

Join 10 industry leaders discuss important issues and ways to resolve them in this broadcasted dialogue across the IMARC Collaboration Arena.