Danielle Martin joined ICMM in September 2020. She leads ICMM’s ‘Skills for our Common Future Initiative’, an aspirational 15-year programme that aims to accelerate national and regional efforts to build new, and bolster existing, skills that are necessary to drive inclusive economic participation and diversification beyond mining. 

 

Danielle has previously worked for resource extraction companies and consultancies for more than 20 years in the area of social performance, focussing on stakeholder engagement, community and economic development, and impact assessment and measurement. She has worked both domestically and internationally on projects and in communities in developed, transitional and developing economies.

 

Danielle has experience leading stakeholder engagement and social components of large-scale infrastructure projects and advised on social performance matters for National and State governments, development agencies and not-for-profit organisations. She has a Master’s Degree in Sustainable Development and a Bachelor of Arts in Media and Communications, as well as certificates in economic development, executive leadership, public participation and management system auditing.

Danielle Martin

Related Articles and Documents

Presenting on

Select Timezone
  • 11:30
  • Tue, 31 Oct
  • 11:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
  • |
  • ESG Collaboration
  • |
  • Google Cloud & NGIS ESG Collaboration Theatre

Mine Closure, Rehabilitation & Repurpose

  • 11:30 - 11:35
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Welcoming Remarks
  • 11:35 - 11:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Address: Rethinking Mine Closure and Positive Post Mine Transitions
  • 11:55 - 12:15
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Case Study: Enabling Smallholder Farming Communities to Transition from Mine Dependency to Agriculturally Productive
  • 12:15 - 12:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
The Future of Mine Rehabilitation: Embracing Innovation to Deliver Sustainable and Productive Outcomes
  • 12:35 - 13:30
  • |
  • 55 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Talk it Forward Dialogue Table: How Can We Transition from Mine Dependency to Community Prosperity Post Closure?
  • 08:00
  • Wed, 01 Nov
  • 08:00 - 11:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • Plenary Theatre

Creating Social Value and Environmental Resilience that Supports Shared Prosperity

  • 08:00 - 08:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:05 - 08:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
First Nations Partner Address: Insights from IWIMRA Members on Opportunities for Change Amongst the Mining & Resources Industry
  • 08:15 - 08:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Australian Government Ministerial Address
  • 08:25 - 09:05
  • |
  • 40 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Keynote Panel Discussion: Recognising First Nations and Developing Better Indigenous Partnerships that Support Shared Prosperity
  • 09:05 - 09:20
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Keynote Address: The Fundamentals of Creating Social Value and Environmental Resilience that Supports Shared Prosperity
  • 09:20 - 10:00
  • |
  • 40 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
World Economic Forum Keynote Panel Discussion: Unlocking Australia’s Energy Transition: From a Global to a Country Perspective
  • 10:00 - 10:15
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Keynote Interview: What has MMG Learnt in Dealing with Challenges of Operating in Complex Jurisdictions Across Numerous Cultures and Geographies
  • 10:15 - 10:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
World Gold Council & Gold Fields Joint Keynote: Stakeholder Value Creation in the Gold Mining Industry
  • 10:35 - 10:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 01 Nov
Keynote Presentation: Ma’aden: A New Mining Champion
  • 08:00
  • Thu, 02 Nov
  • 08:00 - 11:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • Plenary Theatre

Strengthening the Mining Innovation Ecosystem: Investment, Technology, Skills & Collaboration

  • 08:00 - 08:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:05 - 08:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Address: Turbocharging Investment to Catalyze and Accelerate the Innovation Necessary for Mining to Support Societal Goals
  • 08:15 - 08:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Interview: Understanding How Capital, Policy and Markets are Impacting Critical Minerals
  • 08:30 - 09:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: Connecting Technology and Investment: How this will Drive Innovation?
  • 09:00 - 09:35
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: Top Three Technology & Innovation Opportunities for Mining and METS
  • 09:35 - 09:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Address: The Decarbonisation Revolution: Being Smarter Together is Critical to Enable our Mines of Tomorrow
  • 09:50 - 10:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: What is the Role of Culture & Collaboration in Driving the Mining Innovation?
  • 10:30 - 11:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
World Gold Council Panel Discussion: Talent and the Future of the Workforce for Gold Mining