Dr. Michelle Carey

Dr. Michelle Carey

Chief of Strategy

IMDEX

Dr. Michelle Carey is an accomplished Technology Executive, Board Member, Geologist, Geochemist, Environmental Hydrologist and is PhD accredited. She started her career in 1995 in the Western Australian Goldfields region as a geologist before taking the plunge and moving to Melbourne to do her PhD. 

On finishing she applied her skills in the environmental sphere working for a large consultancy group in the early noughties.  It’s here that Michelle developed her drive for taking a strategic approach in balancing what’s best for the environment, community and project. Michelle couldn't resist the lure of exploration returning to WMC (BHP post takeover). Michelle built her management expertise in this time which saw her taking on exploration management roles. It was in these management roles that Michelle decided she wanted to take a different direction and move into Technology. She joined ioGlobal as their Geochemistry Manager and it wasn’t long before she was promoted into the Chief Operating Officer role. In 2012 ioGlobal was acquired by Imdex Limited where Michelle has held various Senior Leadership and Executive positions. Her current role is Chief of Product Management & Marketing and she is also a non-executive Board Member at Austmine and Datarock. 

Dr. Michelle Carey

Latest Interviews

Presenting on

Select Timezone
  • 08:00
  • Thu, 02 Nov
  • 08:00 - 11:00 AEDT
  • |
  • 180 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • Plenary Theatre

Strengthening the Mining Innovation Ecosystem: Investment, Technology, Skills & Collaboration

  • 08:00 - 08:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 08:05 - 08:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Address: Turbocharging Investment to Catalyze and Accelerate the Innovation Necessary for Mining to Support Societal Goals
  • 08:15 - 08:30
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Interview: Understanding How Capital, Policy and Markets are Impacting Critical Minerals
  • 08:30 - 09:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: Connecting Technology and Investment: How this will Drive Innovation?
  • 09:00 - 09:35
  • |
  • 35 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: Top Three Technology & Innovation Opportunities for Mining and METS
  • 09:35 - 09:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Address: The Decarbonisation Revolution: Being Smarter Together is Critical to Enable our Mines of Tomorrow
  • 09:50 - 10:30
  • |
  • 40 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
Keynote Panel Discussion: What is the Role of Culture & Collaboration in Driving the Mining Innovation?
  • 10:30 - 11:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 02 Nov
World Gold Council Panel Discussion: Talent and the Future of the Workforce for Gold Mining