Florence Drummond

Florence Drummond

Chief Executive Officer

IWIMRA

International speaker, entrepreneur and a voice for social impact, Florence Drummond launched into what was a void of Indigenous engagement and participation for women across the Minerals industry.   

Born and raised in the far north Queensland island community in the Torres Strait and commencing her career in the industry close to a decade ago, Florence’s search for knowledge has led her to now be positioned globally as one of the industry’s most respected thought leaders for Indigenous engagement, strategy and sustainable participation. 

Florence’s influence and drive for success has marked significant impact with celebrating the co-founded organisation Indigenous Women in Mining and Resources Australia (IWIMRA), as Inaugural First Nation Partner to Australia’s largest mining event, International Mining and Resources Conference (IMARC). 

Addressing the challenge of Indigenous participation at the c-suite level, Florence now serves on the board of a number of for profit and not-for-profit organisations across Australia. 

Her continued efforts in building capacity for Indigenous women into key roles and leading the way forward is also forecast to meet key review years for the national commitment to Closing the Gap.

At an international level, Florence is welcomed as the first Indigenous person to be appointed on the Australia India Business Council WA Chapter, whose purpose is to build robust trade relations between the two economies. 

Florence strives towards ensuring international interests incorporate Indigenous components and key deliverables at a structural level. She continues to participate in United Nations forums in the efforts to continue to maintain an informed position of key global mechanisms which influence Indigenous proponents across the minerals sector. She was part of an official delegation appointment to UN ESCAP tour in 2019 and has scheduled future participation to the the UNCSW forum in 2023, where the aim is to increase the participation of Indigenous women. 

Be the change you want to see is Florence’s mantra and her track record to living by this value has helped to encourage a positive environment for the mindset and also trajectory of many women who walk alongside her. 

For more information, please contact Communications and Engagement Manager, Cassandra Brennan on 0402 845 459

Florence Drummond

Presenting on

Select Timezone
  • 08:20
  • Thu, 03 Nov
  • 08:20 - 10:45 AEDT
  • |
  • 145 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Plenary
  • |
  • BHP Plenary Theatre

Reimagining Mining, Accelerating the Energy Transition, & Progressing ESG

  • 08:20 - 08:25
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks from Chair
  • 08:25 - 08:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
First Nations Partner Address
  • 08:30 - 09:00
  • |
  • 30 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Keynote Panel Discussion: Responsible Sourcing and Measuring ESG Outcomes Across the Mining Value Chain – How Could We Do Better?
  • 09:00 - 09:10
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Australian Government Ministerial Keynote
  • 09:10 - 09:20
  • |
  • 10 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
International Government Keynote: Turning Vision into Reality
  • 09:20 - 09:35
  • |
  • 15 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Mining Keynote: Delivering the Resources for a Decarbonising World
  • 09:35 - 10:00
  • |
  • 25 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Keynote Panel Discussion: Progressing ESG, Collaboration and Sustainable Mining
  • 10:00 - 10:45
  • |
  • 45 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Keynote Panel Discussion: Accelerating the Energy Transition & Decarbonisation: Challenges and Opportunities for Mining and Resources
  • 14:00
  • Thu, 03 Nov
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
  • |
  • Collaboration
  • |
  • Anglo American Collaboration Arena

Community Engagement, Trust & Social Value

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 15:00
  • |
  • 55 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Industry Panel Discussion: Indigenous Engagement - How Can We Better Attune with Indigenous Participation Across the Supply Chain
  • 15:00 - 16:00
  • |
  • 60 min
  • |
  • Thu, 03 Nov
Talk it Forward Dialogue Table - Let’s be Honest, We Have a Credibility Issue – Can We Fix it, and How?