Nik Gresshoff

Nik Gresshoff

Head of Mining Sales

ABB

Nik Gresshoff, in his role as Head of Mining Sales for ABB Australia, leads a talented and enthusiastic team of sales and service professionals. 

A group dedicated to applying ABB's industry-specific integrated automation, electrification and digital solutions to enhance our customers' performance across the mining and minerals, metals, aluminium, pulp and paper, and cement segments. 

Nik is currently the local spokesperson for ABB Ability™ eMine in Australia. Specialising in the solutions around electrification of mine. 

Nik has a wealth of industry experience utilising the latest automation and mechanical technologies, along with a proven track record of improving business performance across global markets including Europe, Africa, East Asia, China, Japan and Australia. His industry experience spans mining, oil & gas, utilities and general manufacturing.

Nik Gresshoff

Presenting on

Select Timezone
  • 14:00
  • Wed, 02 Nov
  • 14:00 - 16:00 AEDT
  • |
  • 120 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Energy Transition Theatre

Electrification & Technologies for Decarbonisation

  • 14:00 - 14:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 14:05 - 14:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Shell
  • 14:25 - 14:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Hatch
  • 14:45 - 15:05
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Sandvik
  • 15:05 - 15:25
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Practical Steps on the Path to Zero
  • 15:25 - 15:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Getting the Mining Industry to Net Zero: Australia’s Opportunity to Become a Global Mining Decarbonisation Powerhouse
  • 15:45 - 16:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Mining Interview: What Future Requirements will Mining Companies have for Technologies for Decarbonisation?
  • 16:10
  • Wed, 02 Nov
  • 16:10 - 17:30 AEDT
  • |
  • 80 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
  • |
  • Energy Transition
  • |
  • Energy Transition Theatre

Electrification & Technologies for Decarbonisation

  • 16:10 - 16:15
  • |
  • 5 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Welcoming Remarks
  • 16:15 - 16:35
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Innovation Driving Culture Change and Diversity
  • 16:35 - 16:55
  • |
  • 20 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Aligning Capital Strategy to Decarbonisation Outcomes
  • 16:55 - 17:30
  • |
  • 35 min
  • |
  • Wed, 02 Nov
Panel Discussion: Next Level Electrification – Where to From Here?