Peter Ker

Peter Ker

Resources Reporter

The Australian Financial Review

Peter Ker has been a journalist with national newspapers for 22 years and covers mining, energy and decarbonisation for The Australian Financial Review.

  

Peter Ker

Presenting on

Select Timezone
  • 07:50
  • Tue, 31 Oct
  • 07:50 - 11:25 AEDT
  • |
  • 215 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
  • |
  • Plenary
  • |
  • Plenary Theatre

Reshaping the Mining Value Chain to Support the Industry’s Role in the Global Energy Transition

  • 07:50 - 07:55
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Welcoming from IMARC Plenary Emcee
  • 07:55 - 08:00
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Welcome to Country
  • 08:00 - 08:05
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Welcoming Remarks from IMARC Founding Partners
  • 08:05 - 08:15
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Host Partner Ministerial Welcome
  • 08:15 - 08:25
  • |
  • 10 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Presentation: Achieving Energy Transition is a Whole-of-Industry Transformation
  • 08:25 - 08:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Mining Keynote Interview: The Reshaping of the Fortescue Business: A Showcase of the Past, Present and Future of the Mining and Resources’ Industry
  • 08:45 - 09:00
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Interview: The Importance of Supplier and Community Partnerships to Create Value
  • 09:00 - 09:25
  • |
  • 25 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Panel Discussion: Collaboration Between China and Australia Across the Mining Value Chain
  • 09:25 - 09:45
  • |
  • 20 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Interview: Identifying Energy and Supply Chain Solutions with the United States
  • 09:45 - 10:35
  • |
  • 50 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Panel Discussion: Evaluating the Next Steps for Industry in Achieving the Global Energy Transition: A Practical Outlook for the Supply of Critical Minerals
  • 10:35 - 10:50
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Energy Transition Raw Materials Sourcing and Supply in a Complex and Changing Geopolitical World Order
  • 10:50 - 11:25
  • |
  • 35 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Investment Panel Discussion: Investing and Financing the Mining Value Chain – From Exploration to Production and Between Technology, Infrastructure and Innovation: Where is the Money Coming from and Going?
  • 12:30
  • Tue, 31 Oct
  • 12:30 - 13:30 AEDT
  • |
  • 60 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
  • |
  • Global Opportunities 1
  • |
  • Global Opportunities Theatre A

Sweden

  • 12:30 - 13:35
  • |
  • 65 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Opening Remarks
  • 12:35 - 12:40
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Video Presentation: Swedish Innovation - An Engaging Showcase of Sweden’s Innovation Ecosystem
  • 12:40 - 12:55
  • |
  • 15 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Keynote Presentation
  • 12:55 - 13:25
  • |
  • 30 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Panel Discussion: Swedish Mining Innovation’s Contribution to the Global Mining Ecosystem
  • 13:25 - 13:30
  • |
  • 5 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Q&A and Summary
  • 13:30 - 13:30
  • |
  • 0 min
  • |
  • Tue, 31 Oct
Close of Session